Sommerens bedste vine 2020

Sensommer 655,70 kr 419,00 kr Spar 236,70 kr
Rosébuzz 550,70 kr 399,00 kr Spar 151,70 kr
Sydlandske dråber 550,70 kr 399,00 kr Spar 151,70 kr

1. Sensommer

Solen skinner stadig og sommeren hænger ved lidt endnu. Nyd sensommeren med favoritvine, som både gør glæde i haven og på bordet. Her er både rød, hvid, rosé og bobler, så der er en god flaske, uanset hvordan du tilbringer din sensommer.

Petite Immortelle, Cotes de Roussillon Villages 2018

Petite Immortelle er sammensat af en blanding af lige dele grenache, carignan, syrah og mourvedre. Vinen er afdæmpet i stilen med mere fokus på frisk frugt og umiddelbar tilgængelighed, som går godt til det rustikke landkøkken i Sydfrankrig. Duft af krydderurter og bær, som går igen i smagen, som er domineret af frisk rød frugt. Meget velbalanceret og frisk i stilen. Beherskede tanniner og en frisk, letkrydret afslutning. Vinen lagrer 12 måneder i brugte fade fra Mouton Rothschild i Bordeaux.

Aia Vecchia, Solidio

Fra vinmarker i Magliano og Orbetello i Toscana laver Aia Vecchia denne rosevin på hovedsagligt Sangiovese. En lys, brilliant og let pink farve. Duften er frisk med intense florale noter, samt frugt noter af fersken og kirsebær. I smagen er vinen frisk med en god syre, men en frugtig og lang afslutning.

Cave de Fleurie, Fleurie 2018

Det dufter som forår i haven - blomster der springer ud og de første bær der bliver modne. Fleurie er let og elegant som en sommerdag. Det er vin, der smager af mere, og som let afkølet sagtens kan slukke tørsten til en sommermiddag ved grillen.

l`Abeille, Picpoul de Pinet 2019

Abeille betyder bi - et passende navn til en vin, som er kendt for sin nærmest stikkende friskhed, som sammen med en salt tone gør det til den ultimative østersvin. Her får du en opgraderet udgave af den simple bordvin, hvor vinen lagrer ‘sur lie’ - som giver noget mere dybde til at matche syren.

Vina Bujanda, Rioja Blanco 2019

Eet elegant glas hvidvin til en spansk inspireret grillaften, for selv om Rioja er kendt for sine rødvine, så er der også tradition for hvidvin - de kommer i mange former og nuancer, men her får du en klassisk udgave, hvor Bujanda leverer dybde i smag og duft - og du får en velsmagende, men frisk hvidvin i glasset.

Perini, Prosecco Extra Dry Millesimato DOC

Grib en flaske fra køleskabet, skynd dig at hente en spand med is, og hop så direkte ud under parasollen. Prosecco Extra Dry er det perfekte valg, når du bare skal nyde sol og varme i haven, men gerne vil have lidt lækkert i glasset.

Sensommer

Normalpris: 655,70 kr 419,00 kr

Spar 236,70 kr

2. Rosébuzz

Selv om sommerferien er ovre, så er rosé-sæsonen ikke slut endnu. Så hvis du også trænger til at forlænge feriestemningen, og vride det sidste ud af sommeren, så inviter vennerne til en omgang roséhygge i weekenden og nyd sensommeren.

The Grinder, Rosé 2019

Grinder Rosé er sommervin med stort S. Pak picnic-tasken og husk en flaske kold rosé, det er den nemmeste opskrift på en god sommerdag på stranden.

Bennati, Corte Pitora, Bardolino Chiaretto 2019

Vi mindes lange aftener ved Gardasøen, pasta, pizza og grillet fisk med Alperne i horisonten. Bardolino er essensen af Norditalien, som vi kender det fra sommerferien sydpå - en perfekt, ukompliceret sommerrosé til terrassen eller frokostbordet.

Truffle Hunter, Piemonte Rosato 2019

Når vi lukker øjnene og dufter, kan vi næsten forestille os at trille langsomt gennem Piemontes bakkede landskab, og lysten til at stille klar med lækre intalienske specialiteter til en frokost i skyggen er uimodståelig.

Pandolfa, Ginevra Sangiovese Rosato IGT 2019

Ginevra er en let og liflig dame. Det er enkel og letkrydret sommerrosé, som kan få os til at glemme sommerregn og drømme os til bakkede, solbeskinnede italienske landskaber.

Domaine Guy Mousset, Enfants de Vignerons Rosé, Cotes du Rhone 2019

Luk øjnene på en varm dansk sommerdag og det er som at være i Sydfrankrig, når du hælder Enfants de Vigneron Rosé i glasset.. Du får nemlig læskende, cremet Rhône-rosé fra familien Mousset. Det er elegant og velsmagende rose, som er fyldt med duft og smag af små skovjorbær og lidt tropisk frugt.

Les Acanthes, Rosé du Gard 2019

Her er der dømt seriøs og fyldig rosé fra det sydfranske. Les Arcantes leverer nemlig masser af cremet og frugtig smag, som bærer præg af det varme middelhavsklima - masser af frugt og struktur - det er oplagt picnicvin, så pak bare madkurven med masser af lækkerier og en kold flaske rosé.

Rosébuzz

Normalpris: 550,70 kr 399,00 kr

Spar 151,70 kr

3. Sydlandske dråber

Der er en grund til, at vi år efter år rejser sydpå, når den danske sommer glimrer ved sit fravær. Solen, afslapning... og selvfølgelig vin. Vores mest besøgte feriedestiantioner er sjovt nok også nogle af de lande vi drikker mest vin fra. Så trænger du også til en tur gennem middelhavslandenes vinmarker hjemme i sofaen, så får du her pakken, der kan forsøde resten af din danske sommer.

Domaine Guy Mousset, Cotes du Rhone Rouge 2018

Produktionen af denne frugtige, robuste, fyldige og generøse vin, kommer fra en høst der er foretaget manuelt på ædle og traditionelle druesorter. Vinen er dejlig ligetil og drikkes i sin unge alder. Prøv den til din bøf, eller til sammenkogte retter.

Provence Wine Maker, Creation No 6, Merlot 2017

Création No. 6 er lavet på 100% merlot, som viser storartet frugt og er let tilgængelig i sin stil. Vinen er præget af aromaer af kirsebær, hindbær og solbær samt en snert af vanilje. Balanceret alkohol, syre og silkebløde tanniner skaber tilsammen ryggraden i en ellers frugtdrevet vin. En vin som man med lethed både kan bruge til middagen og i sofaen.

Bodegas Peñafiel, Miros Roble 2018

En ung og frugtig vin, der har ligget 6 måneder på fad. Vinen dufter og smager af sorte kirsebær, blommer og kaffe, og suppleres af lette fadaromaer som nelliker og vanilje. Vinen er fyldig og intens med bløde tanniner, der fortsætter med at danse i munden, længe efter at vinen er drukket.

Truffle Hunter Leda, Barbera d`Alba 2017

Når duften fra gryden begynder at brede sig og tomater, krydderurter og italiensk madkærlighed smelter sammen til et smagfuldt og lækkert familiemåltid, så er det Barbera du skal have på bordet. Truffle Hunters rødvin fra Alba er en perfekt ledsager til hverdagens italienske køkken. Her er friskhed, frugt og fad i flot balance.

Chispas Apasionante

Her får ekstra modne druer fra området Carieña en italiensk overhaling, hvor druerne får lov at tørre efter høsten, så der kommer meget mere kraft og intensitet i vinen. Det giver et fyldig og sødmefuldt udtryk, og en vin, som er solmoden og balanceret. Spansk velsmag på italiensk manér.

Castello dei Conti, Baia Li Diavoli, Salento Primitivo 2018

Hvis en vin kan smage af god stemning, så smager den som Baia Li Diavoli. Det er 100% feel good vin som med en rund og venlig imødekommenhed, falder i langt de flestes smag. Den går super godt til klassikerer fra både det danske og italienske køkken.

Rosébuzz

Normalpris: 550,70 kr 399,00 kr

Spar 151,70 kr